Puntje bij Paaltje (2019/2020)


Wist u dat....

... er een grote kans is dat u Maarten Ebbers nog helemaal niet kent.

... er ook geen televisie-programma's zijn waar u Maarten van zou kunnen kennen.

... het waarschijnlijk komt omdat Maarten niet zo met zijn kwaliteiten te koop loopt.

... dat eigenlijk heel erg zonde is.

... Maarten in het theater toch al aardig wat harten heeft veroverd. 

... Puntje bij Paaltje alweer zijn vierde cabaretprogramma is.  

... hij dit keer met zijn band De Medemens komt. 

... Maarten u bij deze voorstelling tranen garandeert.

... je kan schommelen tussen muziek en cabaret

... er op deze avond flink wat nieuwe nummers te horen zullen zijn. 

... hij al met o.a. Kees Torn, Maarten van Roozendaal, André Manuel, Jeroen van Merwijk,    

    Brigitte Kaandorp, Toon Hermans, Wim Helsen, Doe Maar, Acda en De Munnik, Radiohead,

    Harry Jekkers, Freek de Jonge en Bram Vermeulen is vergeleken. 

... dat Maarten als het puntje bij paaltje komt toch het meest op zichzelf lijkt. 

... u bij deze avond goed zit als u van cabaret, muziek en liedjes houdt. 

... dit de perfecte avond is om Maarten (beter) te leren kennen 

... u na al deze puntjes waarschijnlijk behoefte aan een paaltje heeft. 

... dit bij deze dan geregeld is: |

 

Dit theaterseizoen speelt Maarten zijn 4de avondvullende programma Puntje bij Paaltje. 

 

Neem contact op voor meer informatie en boekingen.

 


Het Nieuwe Lied 2009-2020

Al sinds 2009 blaast Het Nieuwe Lied een frisse wind door de Nederlandstalige muziek-, theater- en kleinkunstscene. Het collectief bestormt de fijnste zaaltjes met nieuwe, zelfgeschreven, Nederlandstalige liedjes. Van humoristische rocknummers, tot serieuze liefdesballades, absurdistische tango’s en sexy countrysongs. En alles daar tussenin.

In de intieme zaaltjes van Theater Bellevue en Theater Walhalla spelen de leden van Het Nieuwe Lied in wisselende samenstelling hun nieuwste nummers. Samen, solo en samen solo. Vers van de pen worden nieuwe nummers op het publiek getest, aan oudere liedjes wordt schaamteloos geschaafd. Er zijn gastoptredens. Er zijn Beloofde Liederen. Er zijn drankjes. En er is ontiegelijk veel talent. Je kunt er maar het beste bij zijn.

Het Nieuwe Lied bestaat uit: Christine de Boer, Maarten Ebbers, Tjeerd Gerritsen, Dafne Holtland, Flip Noorman, Peter van Rooijen, Yentl Schieman, Kiki Schippers, Mattijs Verhallen Jeroen Woe.

 

'Een aanwinst voor de Nederlandstalige liedkunst. Een mooi stel is het, dat barst van het talent' – NRC

 

‘Fris, eigenzinnig en bevlogen.’ – Het Parool

 

‘Het kleinkunstlied werd vroeger ook wel ‘het betere lied’ genoemd. Je zou de makers van Het Nieuwe Lied ‘de betere singer-songwriters’ kunnen noemen.’ – De Theaterkrant


Oorlogsgeheimen 2012-2020

Met 5 sterren bekroonde jeugdtheatervoorstelling naar het prachtige boek van Jacques Vriens.

 

Een ‘sterke voorstelling’ Jacques D’Ancona – Dagblad van het Noorden.

 

‘Dit verhaal kan niet vaak genoeg vertelt worden’ – Theaterparadijs (5 sterren)

 

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Lovend ontvangen door publiek en pers: ‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’ Theaterkrant 2012. Weer te zien in het jubileumjaar 2019-2020 waarin we  ’75 jaar vrijheid’ herdenken en vieren.

 

"Mede door het geweldige acteerwerk van de spelers, lijkt het of we er middenin zitten, ze weten je aandacht vast te houden tot op het laatste moment.

Een indrukwekkend stuk, met zeer subtiel doordringend spel en mooie zang en muziek. Het komt binnen en laat je beseffen dat de oorlog diepe wonden heeft achter gelaten en dat dat nooit vergeten mag worden" - ilovetheater.nl


Eerdere cabaretvoorstellingen van Maarten:

Appeltje Eitje (2015/2017)

Maarten is een jongen, een gewone jongen. Waar er wel meer van zijn. Je kent ze wel. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: aardige gast. Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven langzaam naar de puntjes van de stoelen. Maarten zingt, preekt en betovert. Dit is te muzikaal om cabaret te zijn. Maar voor een muzikant is Maarten dan wel errug grappig. 

In Appeltje Eitje filosofeert Maarten over zijn kinderwens, speelt hij met taal, castreert hij zijn katten, bezingt hij het financiële voordeel van een overleden vriend, rapt over zijn wapentje, laat u genieten van zijn Sm-lied en brengt een ode aan de stad. 

Kijk op de speellijst voor een theater bij u in de buurt of...

 

Ga gewoon naar het theater

Reserveer een aantal kaarten

Voor je vrienden en familie

En een avondje met Maarten

 

Zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn, Appeltje Eitje!

 

Maarten is met dit lied uit Appeltje Eitje genomineerd voor de Annie M G Schmidtprijs 2016.

 

In 2009 won hij zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en is momenteel een vast lid van het collectief Het Nieuwe Lied.

 

Zijn voorstelling Laat Mij Maar Zitten was te zien op NPO 3.


Meer Hebben We Niet Nodig 2014/2015

Een gitaar, een piano, een schemerlamp en een plekje in uw theater, meer hebben ze niet nodig.

U houdt van minimaal? Dat kan. Daar zijn Maarten en Nina voor. Simpel. Eenvoudig. Goed, maar niet gek. Of nou ja, een beetje dan. Het zijn tenslotte cabaretiers. Droger dan kurk. Maar vooral muzikaal. Zéér muzikaal. Prachtige liedjes. Ze willen het liefst maar één ding: optreden. Voor u. Waar? Maakt niet uit. Hoe? Ook niet. Klein is prima. Ze hebben een gitaar. Ze hebben elkaar. Dan kan de voorstelling beginnen. Licht uit, spot aan. Intiemer gaat u het dit seizoen niet vinden. Hoeft ook niet. Meer hebben we niet nodig.Laat Mij Maar Voorop (2012/2014)

Winnaar van het Leids cabaretfestival Maarten Ebbers komt met zijn tweede theatervoorstelling en hoe, hoe, hoe! Maarten gooit zijn twijfels overboord en gaat met volle kracht vooruit. Als olifant in een porseleinkast, zonder na te denken. Niet links niet rechts, maar alsmaar rechtdoor! Gaan we wel goed? Maakt niet uit, doorlopen! Nuanceren is voor mietjes.

 

Maarten Ebbers is cabaretier en liedjeszanger die in 2009 zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival won. Zijn eerste voorstelling was een succes! Meer dan 80 keer speelde hij zijn programma. Gewapend met zijn gitaar, absurde verhalen en scherpe observaties. Maar ook ijzersterke grappen en mooie liedjes. Die laatste werden in de pers zelfs als ‘Pareltjes’ betiteld. Zijn nummer "Hondje met een trui" werd door HP de Tijd  zelfs tot "het nieuwe volkslied" bestempeld.

 Laat Mij Maar Zitten (2010/2012)